Synhälsoundersökning - Östman Optik
Facebook
Karta
Instagram
Öppettider
Mån-Fre
9:30-18

Synhälsoundersökning

500 000 personer i Sverige bär på någon av de stora ögonsjukdomarna ”åldersförändringar i gula fläcken, glaukom (grön starr) eller diabetesretinopati”. Samtliga av dessa sjukdomar – som främst drabbar äldre och diabetiker går att behandla. Om de upptäcks i tid.

Öppna dina ögon för den nya tekniken

Östman Optik erbjuder nu en ny metod att hälsoundersöka dina ögon som gör att vi kan upptäcka allvarliga åldersförändringar i ett mycket tidigt skede. Metoden bygger på en avancerad ögonbottenkamera som i kombination med kontroll av synskärpa, synfält och ögontryck ger en heltäckande bild av dina ögons hälsotillstånd. I samband med din ögon- hälsoundersökning upprättar vi ett Syn- och ögonhälsoprotokoll, där samtliga mätresultat förs in.

Metoden som inte ger några obehag

Ögonhälsoundersökningen tar cirka 40 minuter att genomföra. Själva ögonbottenfotograferingen är klar på bara några minuter. Med den nya metoden behövs ingen droppning i ögonen för att vidga pupillerna. Det betyder att du slipper eventuell smärta, nedsatt syn eller andra obehag, vare sig under själva undersökningen eller efter.