Syn, ålder och glasögon - Östman Optik
Facebook
Karta
Instagram
Öppettider
Mån-Fre
9:30-18

Syn, ålder och glasögon

11 maj 2021

Åldersynthet, eller presbyopi på fackspråk, börjar utvecklas vid 40-årsåldern. Linsen i ditt öga börjar då hårdna vilket gör att den blir mindre flexibel. Detta gör det svårare att fokusera på nära håll. Med åldersynthet börjar du därför märka att du måste flytta en text längre ifrån dig för att kunna läsa den. Glasögon för ålderssynthet kan till exempel vara vanliga läsglasögon.

Men om du har problem med att se på både nära och långt håll kan det bli besvärligt eftersom du då behöver byta glasögon beroende på aktivet – och det är här progressiva glas verkligen kan göra skillnad.

Progressiva glas, så fungerar det

Med progressiva glas behöver du inte byta glasögon för att fokusera på olika håll eftersom dessa glas har flera styrkor. En styrka för att se på långt håll och en för nära håll (som ett par läsglasögon). Mellan styrkorna ligger det en övergångsdel, där den ena styrkan övergår i den andra. Progressiva glas har funnits länge och teknologin har utvecklats väldigt mycket, speciellt de senaste åren. Övergången mellan fokusering på nära och långt håll är mycket smidigare och med ny teknologi behöver du inte luta eller vinkla huvudet för att få in fokus.

Så om du tidigare testat progressiva glas och det då inte kändes helt rätt, kan det vara en bra idé att prova igen. När det kommer till progressiva glas är det även viktigt att själva glasen är av hög kvalitet – det är en otroligt stor skillnad på dagens moderna glas som skräddarsys på individnivå jämfört med de enklare glasen som ofta använder teknik med 10-15 år på nacken. Skillnaden är som störst för dig som inte är van bärare av progressiva glasögon, enklare glas är helt enkelt svårare att vänja sig vid.

Hoya iD Myself

De progressiva glasen Hoya iD MySelf är bland det bästa marknaden erbjuder just nu. Med deras AdaptEase Technology förbättras bredden på när- och mellanseendet och övergången mellan olika avstånd utan att påverka avståndsseendet. Förra året, 2020, vann Hoya första pris med denna produkt i kategorin ”Bästa Glasprodukt” vid The Optician Award i Storbritannien. Dessa glas är mycket personliga – de skräddarsys efter dina visuella behov samt livsstil. Japanska Hoya är värdledande inom forskning och tillverkning av glasögonglas och Hoya iD Myself är deras bästa progressiva glas hittills.

Progressiva glas hos din optiker i Umeå

Välkommen in till Östman optik i Umeå för att prata med vårt erfarna team. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt glas, unika för dig.

Kontakta oss här, eller tryck här för att boka tid.

Tillbaka till bloggen